Slide background

Over Aliento

Aliento-mediation is de naam van mijn mediation-praktijk die ik in 2014 heb opgericht. Aliento is een Spaans woord en vrij vertaald betekent het adem of kan in een andere context ook aanmoediging betekenen. Mijn gedachte achter de naam is dat door mediation partijen "even op adem kunnen komen" en "aangemoedigd" worden om het conflict op te lossen.  

Mijn naam is Petra Schmitz (1972) en gedurende mijn loopbaan heb ik gemerkt dat ik conflicten niet uit de weg ga. Ik probeer juist om samen met partijen tot een gezamenlijke oplossing te komen. Dit bracht mij tot de opleidingen voor conflictbemiddeling en (familie)mediation.

Ik ben een gecertificeerde Mfn register mediator en aangesloten bij de beroepsvereniging voor professionals in Mediation (NMv). Hierdoor kan ik deze kwaliteiten professioneel inzetten en aanbieden. Tevens sta ik ingeschreven bij de Raad voor Rechtbijstand.

 

Lid van NMV, de beroepsvereniging voor professionals in mediationlid van mfn, registermediation 

Omdat ik mij verder wilde verdiepen in de financiële en fiscale aspecten heb ik februari 2017 de opleiding voor Financieel Echtscheidingsadviseur (FEA) afgerond. 

Tijdens het proces van conflictbemiddeling zorg ik voor structuur en overzicht. Als gespreksleider houd ik de regie en bied partijen inzicht in wat zij het liefst willen en laat ze bewegen naar mogelijke gezamenlijke oplossingen.

Ik luister maar oordeel niet. Ik hou van een open en respectvolle communicatie. Mijn stijl kenmerkt zich dan ook in een rustige, directe doch vriendelijke manier van vragen stellen, praktisch, aandacht voor emoties en toekomstgericht. 

Los moeilijke dingen op als ze nog gemakkelijk zijn. Pak grote dingen aan als ze nog klein zijn.
Tao Te Ching, geschrift van het taoïsme, Chinese filosofie. 

Naast mijn mediation praktijk ben ik actief in buurtbemiddeling (bemiddeling tussen buren onderling), bestuurslid van de BeagleClub NL en werkzaam als assistent-duikinstructeur.  

Wilt u vrijblijvend bespreken of mediation ook in uw geval inzetbaar is? 

Neem vrijblijvend contact op

petra moom2

Petra Schmitz,
gecertificeerd MfN mediator